;singelliv, ångest & kassa one nights stands



Hur många har inte någon gång i sitt liv drömt lite i smyg om att vara singel, när man varit i ett förhållande? Upp med handen! Jag vet att jag har. Och efter oändliga samtal med mina väninnor så vet jag att jag inte är ensam.

Så vad är det egentligen som lockar? Vad är det som gör att man längtar efter ett liv i ensamhet, när det är så bra att vara två? Vad finns det att sukta efter, när man har en kille man älskar vid sin sida?

Man pratar om friheten att kunna göra vad man vill, hur skönt det är att bara fokusera på sig själv och inte behöva tänka på någon annan. För mig är det, det enda argumentet som är hållbart. Sedan jag blev såppas säker i mig själv, som jag faktiskt är idag, känns ingenting annat lockande.
Hela grejen med att ränna ute på klubbar hela nätterna, supa sig aspackad och ha flera one nights stands känns ganska passé. För mig innebär det bara att man mår skit dagen efter. Man är bakfull, trött, ser ut som något katten släpat in och oftast bidrar det bara till en jävla massa ångest. Man har gjort eller sagt något dumt, hamnat i säng med någon man efter lite eftertanke absolut inte skulle legat mellan lakanen med annars.

Vad är det som är kul med det? Ärligt talat. Jag accepterar gärna om andra ser nöjet i det hela, men för mig är det ganska ofattbart. Efter att man växt upp, mognat, skaffat nya uppfattningar och värderingar så har helt enkelt längtan efter ett sådant liv avtagit – rejält.

Nu mera ser jag enbart njutningen i att vara tillsammans med någon jag tycker om. Att ha någon att komma hem till efter jobbet, någon att dela alla glädjeämnen med, någon som tröstar när man är ledsen, någon att krypa ner bredvid på kvällen och framförallt, någon att lita på. För mig finns det inget bättre! Efter att jag träffade min nuvarande man, så har jag totalskrotat längtan efter singelliv i alla dess former, och istället valt att se vad jag har. Det är många, väldigt många som har en tendens att allt som ofta glömma av hur bra man faktiskt har det. Det går inte att både ha kvar kakan, och äta upp den. Det gäller att välja, och när man gjort det kommer man förmodligen känna sig både säkrare i sig själv och mer bekväm med tillvaron.

Många som i dagsläget är singlar, längtar ju bara efter ett förhållande. En relation. Någon att dela tillvaron och vardagen med. Någon att mysa ihop med, som pussar en i nacken och säger ”Jag älskar dig”. I slutändan är det ju det vi alla förmodligen vill ha. Och när man som nybliven singel sitter där bakfylletrött i soffan en Söndagskväll, och önskar att någon satt bredvid en, det är då man vanligtvis inser sitt misstag.

Och allvarligt talat, hur många där ute har någonsin haft ett grymt ”One night stand”? Jag kan avslöja direkt, att jag inte är en av dom. Oftast är det haffsigt, slaffsigt, rätt upp&ner, och sedan ligger man där – otillfredsställd och med en ångest så stark att den stryper syretillförseln.

Nä, Ballongparaden säger ”NEJ TACK” till singelliv och ger en stor tumme upp till familjeliv!!

Känner ni likadant? Varför/varför inte?
Hur är er syn på singellivet?
Har ni någonsin haft en grymt ”One night stand”?

 


Kommentarer
Jellica ♥

Åååh det är så ofta som jag önskar jag kunde vara singel och göra vad jag vill. Bara latja runt, festa, umgås med vänner osv.



Men älskar man någon så gör man :D



Kramar

2011-01-26 @ 12:02:57 | http://jellica.blogg.se/
ebba.

tack så mycket.

ja dom blev super duper goda :D

2011-01-26 @ 15:08:06 | http://ebbanorrby.blogg.se/
Lucia

Jag tycker lite grann som dig när det just gäller one nigth stands så är jag väldigt mycket emot det men tror mest det har med min kultur och uppväxt att göra. Tycker inte man ska vara med okända person visst vill man ha en kk så fine men att bara dra iväg med någon okänd nja inget jag tycker om i alla fall. Visst fantiserar man om andra men jag är nöjd med mitt förhållande men har inget emot att dra ut och få komplimanger haha ;P sen har jag nog turen att inte få baksmällor har haft två st bara med ångerst and crap men annars så tycker jag själv att man kan ju alltid fantisera men kanske tänka på när det gäller att gå med någon okänd hem.

2011-01-26 @ 15:12:38 | http://justoneday.devote.se
Emilia

Vilken tur att Du, Jellica och Annawii finns, annars skulle nog inte Devote överleva utan alla pengar ni måste lägga ner på Live varje dag..

2011-01-26 @ 15:20:44 | http://www.emiliapalmberg.devote.se
juliabeckman

sv; Åh tack så mycket, jätte snällt! :)

2011-01-26 @ 15:33:49 | http://juliabeckman.devote.se
Anna

WOOOOW love at first sight ? Är kär i din design GE MIG! :(

2011-01-26 @ 16:07:39 | http://scenediamond.blogg.se/
Hanna

Sv: YEAS, tack, kram på er

2011-01-26 @ 17:06:37 | http://ejmolin.blogg.se/
alice

guuud vad söt blogg! like it :D

2011-01-26 @ 17:08:54 | http://kefi.blogg.se/
annelie

Svar: Haha, ja det tycker jag också fatiskt. Fast båda är bra! :)

2011-01-26 @ 17:15:57 | http://jonsssona.blogg.se/
Julia

Sv; Ja eller hur! Man behöver inte ens säga något, de vet vad man tänker i alla fall.



Underbart gullig blogg!

2011-01-26 @ 17:26:13 | http://jullbritt.blogg.se/
Little Miss Cute

-Tack så jättemycket! :D tjusig blogg på dig med ;]



ÄLSKAR ringarna ^-^

2011-01-26 @ 17:54:44 | http://littlemisscute.blogg.se/
Estelle

Sv: Tackar! :)

2011-01-26 @ 18:22:55 | http://estelleem.blogg.se/
MonMon :3

Sv: Tack :D Tyvärr så har jag inte tagit den själv ):

2011-01-26 @ 18:53:09 | http://mylittlecastle.blogg.se/
ladymuffin :)

sv; oh tack så himla mycket! tror du gjorde min dag ! :) Superkul att du gillar bloggen! :) följ den gärna på bloglovin! :)

kram på dig!

2011-01-26 @ 18:54:33 | http://ladymuffin.blogg.se/
Jessica Lilja

Själv har jag inte varit i ngt riktigt förhållande men det verkar som att de som är i ett förhållande vill vara singel och att de som är singel vill vara i ett förhållande, gräset är alltid grönare på andra sidan "/ <3

2011-01-30 @ 19:21:57 | http://www.hellyeeah.webblog.se
ida-mathilda

Emilia: Ja, vilken tur att jag Jellica, och Annawii finns :) Även fast du verkar störa dig på det, haha!

2011-01-31 @ 09:14:39 | http://ballongparaden.blogg.se/
ida-mathilda

Jellica ♥ : Man ska inte se sitt förhållande som ett fängelse, eller något som hindrar en från att göra saker man älskar. Det är då det brukar gå dåligt! Vem säger att man inte kan umgås med vänner, festa, ha kul, fika och allt det där bara för att man har en relation med en man? Allt som är förbjudet är ju att pilla på någon annan under naveln i princip, och det tycker jag inte är mycket begärt! Varför skulle man vilja göra det när man älskar någon? :P

Men jag förstår vad du menar gumman, det gör jag. Men argumentet håller inte riktigt :P



KÄRLEK!

2011-01-31 @ 09:17:21 | http://ballongparaden.blogg.se/
ida-mathilda

Anna: Men gud vad du är gullig!!! Tack snälla söta :D Vad glad jag blir!!



KRAMAR från BALLONGPARADEN!

2011-01-31 @ 09:18:27 | http://ballongparaden.blogg.se/
ida-mathilda

alice: Gud vad snäll du är!! tack tack tack :D Vad glad jag blir!!



KRAMAR från BALLONGPARADEN!!

2011-01-31 @ 09:22:09 | http://ballongparaden.blogg.se/
ida-mathilda

Julia: Tack snälla söta du!! Vad glad jag blir!! :D



KRAMAR från BALLONGPARADEN!!

2011-01-31 @ 09:23:38 | http://ballongparaden.blogg.se/
ida-mathilda

Little Miss Cute: Gud vad gullig du är!! Tack snälla :)



KRAMAR från BALLONGPARADEN!

2011-01-31 @ 09:24:38 | http://ballongparaden.blogg.se/
ida-mathilda

Jessica Lilja: Jag tror precis som dig, alla tror att alltid att gräset är grönare på andra sidan. Men oftast blir man bara besviken! :( Varför inte vara nöjd med det man har istället och se det fina i det? Typiskt att man alltid vill ha, det man "inte kan få". När man väl fått det, så är det inte lika intressant längre liksom!



Stor kram från ballongparaden!

2011-01-31 @ 09:46:08 | http://ballongparaden.blogg.se/

LÄMNA EN ÅSIKT TILL BALLONGPARADENS INLÄGG HÄR:

DITT NAMN ELLER ÄR DU FEG?:
Kom ihåg mig?

E-POST: (publiceras ej)


URL/DIN BLOGG:

Kommentar:

Trackback

Test